Το είδος του καυσόξυλου που θα επιλέξουμε εξαρτάται από την χρήση που θέλουμε.

Έτσι, διαφορετικά καυσόξυλα θα προμηθευτούμε για χρήση στο μπάρμπεκιου και διαφορετικά εαν ενδιαφερόμαστε να τα χρησιμοποιήσουμε ως πηγή θέρμανσης στο τζάκι.

Τα ξύλα για τζάκι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά καυσης. Αναφορικά, ο δρυς έχει μεγάλη διάρκεια καύσης, η οξυά γρήγορη και εύκολη ανάφλεξη, και η ελια κάπου ανάμεσα στα παραπάνω χαρακτηριστικά. Επίσης σημαντικές διαφορες υπάρχουν στην φλόγα, τα κάρβουνα, την θερμογόνο δύναμη.

Το πεύκο έχει μεγάλη θερμογόνο δύναμη λόγο της ρετσίνης που περιέχει και αναφλέγεται εύκολα. Η φλόγα του είναι μεγάλη και συνίσταται η χρήση του όταν ξεκινάμε τη φωτία. Βρίσκεται σε αφθονία στα ελληνικά δάση και το μονο μειονέκτημα της χρήσης του ως καυσόξυλο είναι η μικρή διάρκεια καύσης.

Η θερμογόνος δύναμη είναι υπέυθυνη στη θερμική απόδοση του τζακιού. Την πρωτιά κατέχει η ελάτη με  4900 μονάδες ενώ ουραγός θα λέγαμε είναι η ελιά. Εδώ μπορείτε να υπολογίσετε πόσα ξύλα χρειάζεστε ώστε να ζεστάνεται το χώρο σας

Σαν κανόνα θα έχουμε να συνδυάζουμε 2 με 3 ποικιλίες εφόσων δεν αναζητούμε κάποια ιδιαίτερη χρήση ώστε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα σε όλες τις κατηγορίες.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι η σωστή χρήση στο καυσόξυλο, το κατάλληλο μέγεθος και σχήμα καθώς και η μικρή περιεκτικότητα σε υγρασία θα σας προσφέρει την μέγιστη απόδοση και ικανοποίηση.

Στο κατάστημα "kausoksila eleusina"  έχουμε την διάθεση να σας βοηθήσουμε ώστε να κάνετε την σωστή επιλογή.

Εμπιστευτείτε τα δικά μας καυσόξυλα σε πολύ ελκυστικές τιμές.